Sjukanmälan: 08-12037070

Ekonomi­programmet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen har du kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Är du intresserad av företagsekonomi? Vill du bli egenföretagare eller leda ett företag? Företagsekonomi handlar om att organisera, ledarskap, finansiering, kalkylering, marknadsföring och redovisning i företag.

På Atleticas ekonomiprogram får du dessutom möjlighet att extra utveckla ditt ledarskap och din kreativa förmåga. Allt är en bra grund för vidare studier på universitet och högskola. Vi ger också kurser i internationell ekonomi; hur olika länder fungerar ekonomiskt och samarbetar över gränserna. Du lär dig mer om den internationella handelns uppbyggnad och dess betydelse för vår utveckling.

VÅRA ELEVER INSPIRERAS ATT STARTA EGET

Ung Företagsamhets utbildning UF-företagande erbjuder ungdomar i åldern 16-20 år en möjlighet att driva ett eget företag i utbildningssyfte under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier.

UF kan ingå i till exempel kursen Entreprenörskap och i kombination med Gymnasiearbetet och någon ytterligare kurs. Det är bara elever på ekonomiprogrammet som kan välja UF och får då möjlighet att starta egna företag, som handlar om allt från att göra en affärsplan till att redovisa sina resultat.  Eleverna brukar tycka att UF, i sin konkreta och verklighetsbaserade form är både roligt och kreativt. I grupper som de själva väljer, samarbetar eleverna angående att driva sitt projekt, vilket bygger på att ta ansvar. Förutom goda erfarenheter av att driva ett eget affärsprojekt, lär man sig också att arbeta i team.

Vår ambition är att verklighetsanpassa undervisningen, vilket bland annat kan innebära att vi gör studiebesök och bjuder in föreläsare från näringslivet. 


Atletica i backen

Atletica i backen på friluftsdagen!