Sjukanmälan: 08-12037070

Vi som står bakom skolan

Vår värdegrund

Vår värdegrund beskriver vår syn på människan och hur vi skall förhålla oss till varandra. På Atleticagymnasiet utbildar vi inte bara till sunda, fysiskt och mentalt förberedda unga idrottare utan även till drivande, företagsamma, kritiskt tänkande människor med empatisk förmåga och med en människosyn och värdegrund som innebär en stor tolerans och förståelse för olika människors olika resurser, åsikter, bakgrund och läggning. Våra elever har helt enkelt utvecklat en stor förståelse för mänsklig samverkan och ansvarstagande med förutsättningar att i full konkurrens lyckas väl i sitt valda yrkes- och/eller idrottsliv. Det är själva grunden för vår syn på människan. Utifrån denna värdegrund bedrivs all verksamhet på skolan.

Vi som står bakom

Skolan ägs av utbildningsbolaget Alma Mater AB och har sedan sommaren 2012 etablerat sig som skolkoncern med små kvalitativa profilskolor inom idrott och hälsa. Bolaget äger förutom Atleticagymnasiet även Stockholms Idrottsgymnasiumlänk till annan webbplats ett idrottsgymnasium vid KTH området nära Roslagstull och Almaskolanlänk till annan webbplats en grundskola med idrottsprofil som ligger vid Östermalms IP.
Atleticagymnasiet, Stockholms Idrottsgymnasium liksom Almaskolan (högstadium) har mycket idrott på schemat och vänder sig till idrottsutövare på alla nivåer. Idrott och fysisk aktivitet skall vara kul och aktuell forskning har visat att det i högsta grad bidrar till våra barns och ungdomars psykiska och fysiska välmående.

Alma Mater AB är ett företag där det finns mycket stor kompetens inom entreprenörskap och företagande kopplat till idrotten och dessutom människor med stor erfarenhet av att driva och leda skolor. Just denna kombination av erfarenheter och kompetenser gör oss starka och välrustade för att kunna utveckla våra skolor till att bli ännu bättre för våra elever. För oss är det viktigt att våra elever trivs och lämnar skolan med ökad kompetens inom sina respektive program och idrotter och med minst godkända betyg i alla ämnen.


Atletica i backen

Atletica i backen på friluftsdagen!